fbpx

Când va avea loc slujba de înmormântare a scriitorului Andrei Strâmbeanu

Scriitorul și fostul deputat Andrei Strâmbeanu s-a stins din viață miercuri, 4 august. Slujba sa de inmormânatre urmează sa fie organziată sâmbătă, 7 august. Despre asta a anunțat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-un necrolog semnat de ministra Lilia Pogolșa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Corpul neînsuflețit al lui Andrei Strâmbeanu va fi adus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, vineri, la ora 17.00, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 10.00.

Andrei Strâmbeanu a fost un poet, prozator, dramaturg, eseist și nume mare al literaturii și culturii moldovenești. A absolvit Institutul Pedagogic „Ion Creangă”, unde a avut drept colegi alte personalități marcante ale beletristicii moldovenești precum: Grigore Vieru, Spiridon Vangheli, Victor Teleucă, Gheorghe Vodă și alții.

De asemenea a colaborat cu numeroși artiști de renume a estradei naționale precum: Mihai Dolgan, Constantin Rusnac, Eugen Doga.

Totodată, a fost distins cu medalia „Mihai Eminescu” (1997), cu „Ordinul Republicii” (2011), Premiul Național al Republicii Moldova și cu Premiul „Ion Luca Caragiale” pentru dramaturgie al Academiei Române (2008).

În anii 1979, 1981, 2001, 2002 și 2004 a devenit laureat al Concursului Național de Dramaturgie. Piesele sale s-au montat în teatre din Republica Moldova și Germania, iar cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi.

Printre cele mai reprezentative opere se enumeră: Fântâna Albă – Chișinău, 1963; Contrapunct – volum selectiv, Chișinău, 2003; Contrapunct II – volum de sinteză, 2004;

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button