fbpx

Când nu va mai fi afectată de ploi strada Albișoara? Chironda: „Multe orașe din lume au zone cu statut inundabil”

Viceprimarul Victor Chironda a comentat situația creată în jurul străzii Albișoara, inundată după renovarea recentă. Potrivit lui, reparația străzii înseamnă renovarea carosabilului, iar asta nu înseamnă problema canalelor de scurgere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chironda spune că str. Albișoara se află la 20 de centimetri înălțime de râul Bîc, iar când apa nu reușește să se scurgă pe râu, artera se inundă. Oficialul a spus, în studioul emisiunii „Politica” de la TV8 că problema va fi soluționată atunci când municipalitatea va avea bani pentru a investi în măsuri complexe de adâncime a albiei.

„Infrastructura este extrem de scumpă. Trebuie să faci adâncimi, betonări. Multe orașe în lume practică situația asta când sunt zone cu statut inundabil, când plouă mai puternic, pe o oră sau două zonă se inundă, apa se scurge, circulația se restabilește. Așa a lucrat strada Albișoara mulți ani și așa va lucra până și așa va lucra până vom avea bani și posibilitate să facem ceva cu râul Bîc”, a declarat Chironda.

Precizăm că, în timpul ultimelor ploi torențiale, artera care se afla în proces de renovare a fost inundată, iar pe unele porțiuni au apărut găuri în asfalt. În același timp, în iulie, Primăria anunța că albia râului Bîc va fi adâncită până la cota un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, astfel încât să sporească viteza de scurgere a apei.

Articole asemănătoare

Back to top button