fbpx

Calcularea și colectarea impozitelor și taxelor locale se va efectua în mod electronic

Procesul de calculare și colectare a impozitelor și taxelor locale aferente persoanelor fizice care nu sunt înregistrate în calitate de întreprinzători de către Serviciul de Colectare a Impozitelor și Taxelor Locale (SCITL) va fi simplificat și automatizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru se va realiza prin implementarea unui nou sistem informațional, care va organiza evidența obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale în mod electronic. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe a Guvernului.

Potrivit ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, scopul implementării Sistemului Informațional Automatizat „Stingerea obligațiilor fiscale prin intermediul SCITL” este optimizarea evidenței contribuabililor și obligațiilor fiscale și eficientizarea calculării impozitelor și taxelor locale de către perceptorii fiscali la buget și achitării acestora de către contribuabili.

„Organizarea evidenței obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale, în mod electronic, va permite simplificarea și automatizarea întregului proces și va asigura verificarea calității calculării obligațiilor fiscale. Totodată, organizarea electronică va conduce la facilitarea procesului de eliberare a avizelor de către SCITL și achitare a impozitelor și taxelor locale de către subiecții impunerii”, a menționat oficialul.

De asemenea, utilizarea acestui sistem informațional automatizat va îmbunătăți modul de evidență a contribuabililor și a sumelor impozitelor și taxelor calculate/încasate de către SCITL și va asigura pentru primării crearea unui registru al subiecților impunerii care va servi la evidența contribuabililor cât și la efectuarea plăților la buget a impozitelor și taxelor locale.

Articole asemănătoare

Back to top button