fbpx

Călătoria cu maxi-taxi prin capitală ne-ar putea costa 10 lei. Transportatorii au înaintat un demers Primăriei

Călătoria cu un maxi-taxi prin capitală ar putea ajunge la 10 lei. Transportatorii au înaintat un demers Primăriei și solicită majorarea tarifului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Administratorii companiilor care gestionează rutierele își argumentează solicitarea prin faptul că numărul de rute s-a micșorat, prețul real al unei călătorii în acest an ajunge la 10 lei, iar în cazul troleibuzelor și autobuzelor – pierderile se compensează din bani publici, transmite realitatea.md.

În același timp, transportatorii precizează că ultima majorare a tarifelor pentru transportul public interurban a avut loc acum șase ani, iar pentru cel urban – cu 14 ani în urmă. În context, ei cer administrației publice locale să examineze majorarea tarifului.

Amintim că, de pe 1 ianuarie, s-au majorat prețurile pentru călătoriile interurbane. Acum, pasagerii trebuie să achite cu 60 sau 70 de bănuți mai mult pentru fiecare kilometru parcurs.

Citește și: video | Transportatorii vor solicita scumpirea călătoriei cu microbuzul în capitală. Ce spun oamenii despre tariful propus?

Articole asemănătoare

Back to top button