fbpx

Azer condamnat la 13 ani de închisoare pentru șantaj. Pretindea întoarcerea unei datorii fictive de 1,8 milioane de lei

Un azer a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru șantajarea unui turc din Republica Moldova. Vinovatul pretindea întoarcerea unei datorii fictive de peste 1,8 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul lui 2021. Atât condamnatul, cât și victima locuiau și munceau în Republica Moldova, iar relația acestora era una de ordin profesional.

Inculpatul azer i-a pretins cetățeanului turc întoarcerea unei datorii inventate de peste 1,8 milioane de lei, amenințând-ul cu un cuțit și cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privința căruia continuă urmărirea penală, sub supravegherea procurorilor PCCOCS.

Pe lângă amenințarea cu moartea, aceștia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj. În urma reținerii în luna aprilie 2021, acesta a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button