fbpx

Au fost depistați șase minori care sistematic pleacă de acasă și vagabondează pe străzile capitalei. Precizările Poliției

În contextul prevenirii şi combaterii delincvenței juvenile, în weekend, ofițerii Serviciului siguranță minori din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu cei ai Inspectoratelor de Poliție subordonate, au desfăşurat activităţi profilactice de depistare a minorilor care vagabondează pe străzi sau prin imobile aflate în construcţii, cu ulterioara sesizare a administraţiei publice locale pentru luare de atitudine conform competenţei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Urmare a măsurilor desfășurate atât ziua , cât și noaptea , polițiștii au depistat șase minori care vagabondau și se adăposteau în clădiri părăsite.

Copiii sunt cu vârstele cuprinse între 12 și 14 ani, originari din capitală, raioanele Călărași și Soroca și sistematic abandonează domiciliul și vagabondează pe străzile mun. Chișinău.

În toate cazurile, polițiștii au sesizat autoritățile publice locale de la locul de trai al minorilor, iar părinții urmează a fi documentați conform art. 63 CC RM .

Minorii au fost conduși la Serviciul Asistență Stradală din cadrul Primăriei mun. Chișinău, unde le-a fost acordat ajutorul necesar.

În acest context Poliția de comun cu autoritățile publice locale vor continua măsurile orientate la prevenirea și combaterea vagabondajului, abandonului de domiciliu de către minori.

Articole asemănătoare

Back to top button