fbpx

Au devenit „mărțișorul” părinților! Nerăbdători să vadă primăvara, doi gemeni au apărut pe lume în condiții casnice

Medicii de pe ambulanțe au fost solicitați de peste 16.000 de ori săptămâna trecută. Printre chemări s-a înregistrat și apelul unei femei de 35 de ani din Ștefan Vodă, în sarcină gemelară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia prezenta semnele caracteristice debutului nașterii. Echipa de asistență medicală urgentă a ajuns la pacientă în aproximativ 15 minute.

Deoarece a intrat în travaliu și avea dureri puternice, iar contracțiile erau dese, doctorii au luat decizia asistării nașterii la domiciliu, care a decurs fără complicații. Lăuza și nou-născuții, care au venit pe lume în ajunul sărbătorii Mărțișorului, au primit îngrijirile corespunzătoare la etapa de prespital și au fost transportați la maternitatea Spitalului Raional Ștefan-Vodă.

Potrivit Centrului Nașional de Asistență Medicală Prespitacilească, în urma celor peste 16.000 de solicitări de săptămâna trecută, 6333 de pacienți au fost transportați către instituțiile spitalicești din țară. Printre simptomele pe care le au persoanele care apelează Ambulanța se numără traumatismele, urgențele respiratorii, cele cardiovasculare, dar și problemele neurologice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button