fbpx

Au călcat pe greble, iar acum și-au primit pedeapsa. Persoanele sancționate cu muncă neremunerată au curățat havuzurile de lângă hotelul Național

Nu este pentru nimeni o noutate faptul că havuzurile din preajma hotelului Național s-au transformat în ultima vreme într-o groapă de gunoi. Deși oficial nu sunt proprietate publică, acestea au fost salubrizate de Pretura sectorului Centru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru că instituția nu dispune de suficiente brațe de muncă, la curățarea havuzurilor au fost implicate și persoane care au fost sancționate de organele de drept cu muncă neremunerată în folosul comunității.

Vicepretora Angelina Mistreț a spus că autoritățile s-au autosesizat după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu deșeurile aruncate în havuzuri.

„Este vorba despre centrul orașului, inima Chișinăului, unde trebuie să fie menținută curățenia. Ne-am angajat să fim responsabili de aceasta.

Sperăm că oamenii vor începe să se trezească, să înțeleagă că suntem în anii două mii și trebuie să ne comportăm altfel. Mai ales că tindem să avem o cultură europeană, unde așa ceva nu se permite”, a spus Mistreț.

Amintim că havuzurile au fost curățate și toamna trecută, la indicația fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Totuși, oamenii au continuat să arunce gunoaie, iar la scurt timp, acestea au devenit din nou pline de deșeuri menajere.

Articole asemănătoare

Back to top button