fbpx

Atenție, șoferi, vremea se înrăutățește! Recomandările polițiștilor

Vremea rece se face tot mai simțită pe întreg teritoriul țării, iar circulația pe drumuri devine mult mai periculoasă, o cauză fiind apariția stratului de polei sau gheață ce se formează pe suprafața carosabilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cea mai periculoasă perioadă a zilei este la primele ore ale dimineții și seara, întrucât temperaturile sunt scăzute și favorizează înghețul la sol.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP sugerează șoferilor să întreprindă câteva măsuri pentru a evita un accident în cazul în care drumul este acoperit cu gheaţă, polei sau zăpadă. Poliția recomandă ca automobilele să fie echipate cu pneuri ce corespund timpului rece de afară;

În cazul în care ați intrat pe o stradă, traseu cu strat de gheață, este necesar să nu bruscați comenzile, să nu frânați brusc și să mențineți direcția cu corecții fine din volan.

De asemenea, dacă poleiul apare pe suprafețe mari (ploi sau lapovițe urmate de scăderea bruscă a temperaturii) este indicat să întrerupeți deplasarea și să așteptați ca suprafața carosabilă să fie tratată cu materiale antiderapante, în caz contrar, continuarea deplasării poate fi extrem de periculoasă.

Amintim că, în această săptămână temperaturile nocturne vor fi mai mici de 0 grade, dar și vor fi precipitații.

Articole asemănătoare

Back to top button