fbpx

Atenție! S-au schimbat regulile de intrare în Ucraina pentru moldoveni

Cetățenii moldoveni care intenționează să călătorească în Ucraina vor fi obligați să prezinte la frontieră polița de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19, un test PCR la COVID-19 sau certificatului de vaccinare complet cu vaccinuri anti-COVID-19 aprobate de OMS.

Potrivit Ambasadei Ucrainei în Moldova, începând cu 2 iunie, Guvernul Ucrainei a extins lista documentelor, prin posedarea cărora se va permite intrarea în Ucraina fără autoizolarea obligatorie.

În special, cetățenii străini și apatrizii, inclusiv deținătorii unui permis de ședere temporar în Ucraina (cu excepția categoriilor definite de lege), pentru a intra în Ucraina, în afară de polița de asigurare pentru întreaga perioadă de ședere în Ucraina, care acoperă costurile asociate tratamentului COVID-19 și observației, trebuie să dețină un test negativ PCR pentru COVID-19 sau test rapid pentru depistarea antigenului de coronavirus SARS-CoV-2. Acesta trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de traversarea frontierei de stat sau un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare COVID-19 cu vaccinuri incluse în lista OMS (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm și Sinovac) a permiselor de utilizare în situații de urgență, emis în engleză sau tradus în engleză.

În absența poliței de asigurare și a unuia din documentele enumerate mai sus trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată.

Atenție! Nu sunt necesare certificate de testare și vaccinare pentru copiii cu vârsta sub 12 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button