fbpx

Astăzi este ziua în care fetele pot să își ceară iubiții în căsătorie! Ce spun superstițiile despre 29 februarie și anul bisect?

Anul 2020 are 366 de zile și este unul bisect. Asta le dă bătăi de cap superstițioșilor și îi face să asocieze mai multe evenimente din viața lor cu numărul zilelor din februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se consideră că anii bisecți sunt dificili și plini de încercări. Mulți dintre cei care sunt pasionați de mistică asociază evenimentele care s-au petrecut în lume de la începutul lui 2020, de exemplu tensiunile din Iran sau epidemia din China, anume cu acest fapt.

În unele regiuni bătrânii cred că în anul bisect este interzis culesul ciupercilor, deoarece ele devin otrăvitoare o dată la patru ani. Pentru a nu întâmpina primejdii, ei le recomandă tuturor să poarte bijuterii de argint.

Conform altei superstiții, astăzi fetele sunt îndreptățite să își ceară iubiții în căsătorie. Dacă aceștia refuză propunerea, ei ar trebui să ofere în dar 12 perechi de mănuși pentru ca tinerele să poată ascunde lipsa inelului de pe deget pe tot parcursul anului.

La fel, se mai spune că nu este bine să iei decizi majore și să faci mari schimbări în viață în anii bisecți. Nu se recomandă să te muți la casă nouă, să începi o afacere sau să îți schimbi jobul. Potrivit credinței populare, este bine să te căsătorești sau să divorțezi într-un an bisect, deoarece viața de cuplu va fi scurtă, iar despărțirile – complicate și regretabile.

Unii consideră că persoanele născute pe 29 februarie sunt ghinioniste. Pe de altă parte, în anumite țări se crede că cele mai puternice căsnicii sunt legate anume pe 29 februarie, iar oamenii născuți în această zi sunt deosebiți și au o misiune importantă pe Terra.

Articole asemănătoare

Back to top button