fbpx

Armata Națională anunță exerciții de antrenament: „Rugăm să nu speculeze pe seama deplasării planificate a tehnicii militare”

Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale, participă la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare în perioada 24 ianuarie-4 februarie. Aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele.

Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023. Ministerul Apărării anunță că nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune.

De asemenea, Ministerul Apărării precizează că pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării, cetățenii fiind rugați să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button