fbpx

Ar fi plătit 300 de euro, dar a rămas fară acte. Cazul unui bărbat din Sîngerei, prins cu patru documente false la hotar

Mai multe acte false au fost depistate de poliștii de frontieră la punctele de trecere a hotarului Giurgiulești-Galați și Sculeni. Persoanele care le dețineau declară că nu ar fi știut că documentele nu sunt veridice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un conațional riscă să fie documentat penal după ce polițistul de frontieră a depistat în bagajul acestuia patru acte cu semne vizibile de falsificare. Documentele neveridice, idnetificate în urma examinării cu tehnica din dotare, sunt o carte de identitate românească, un permis de conducere moldovenesc și două certificate de competență profesională a conducătorului auto, toate eliberate pe numele posesorului. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie, pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Sculeni.

Audiat, bărbatul din raionul Sîngereia recunoscut că și-ar fi perfectat actele prin intermediul unui necunoscut, pentru 300 de euro. Acesta ar fi intrat în posesia lor ridicându-le dintr-o locație publică prestabilită, fără a se întâlni cu persoana care l-ar fi ajutat să le obțină.

Totodată, un alt permis de conducere falsificat urma să fie transmis unui conațional stabilit în Marea Britanie. Conducătorul vehiculului în care s-a depistat documentul a declarat că ar fi primit coletul de la un necunoscut și ar fi știut ce conține. Cazul a fost consemnat astăzi, 26 octombrie, pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Giurgiulești – Galați.

Toate actele false identificate au fost remise în adresa laboratorului tehnico-juridic al Poliției de Frontieră, pentru realizarea expertizei. Ofițerii vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Articole asemănătoare

Back to top button