fbpx

Ar fi cerut 8000 de euro pentru a ajuta mai mulți cetățeni din Uzbekistan și Bangladesh să ajungă în Italia. Trei persoane, reținute de procurorii PCCOCS

Oficiul „Nord” al PCCOCS anunță expedierea în instanța de judecată a cauzei penale privind facilitarea trecerii ilegale a frontierei mai multor cetățeni din Bangladesh și Uzbekistan. Aceștia ar fi fost ajutați de un locuitor al raionului Telenești și urmau să ajungă în Italia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inculpatul nu a acționat de unul singur, ci ar fi comis fapta ilegală împreună cu alte două persoane. Pentru operațiunea în care s-au angajat, grupul criminal ar fi cerut și primit suma de 8000 de euro. Cei trei au fost reținuți în flagrant în timp ce le facilitau migranților trecerea ilegală peste râul Prut, în apropierea comunei Braniște din raionul Rîșcani. Dacă vina le va fi demonstrată, aceștia riscă de la 5 la 7 ani de închisoare.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații au fost întreprinse de către colaboratorii din cadrul Direcției Nord a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea Oficiului „Nord” al PCCOCS.

Articole asemănătoare

Back to top button