fbpx

„Ar ajuta la credibilizarea sistemului”. Președinta, despre includerea unui procuror din afara sistemului

Președinta și-a expus opinia privind includerea la șefia Procuraturii a unei persoane din afara țării. Astfel, Maia Sandu consideră că acest lucru ar aduce mai multă credibilitate sistemului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului susține că atât timp cât vin cei mai buni candidați, acest lucru este bine-venit.

„Ar trebui să se lărgească spectrul de candidați și să avem de unde alege. Cu atât mai mulți, cu atât mai bine. Există o mare problemă de credibilitate a Procuraturii. Asta nu înseamnă că trebui să-i punem pe toți în aceeași oală. Deci, pe de-o parte nu vreau să-i calificăm pe toți corupți cei care au fost în sistem, pe de altă parte cred că este bine să avem și această deschidere, în caz că cineva din afara țării vrea să participe.

Asta ar ajuta într-un fel la credibilizarea sistemului. Noi îi vrem pe cei care sunt buni, cei care pot să vină și să aducă mai multă credibilitate acestei schimbări, să aducă practici noi și să stabilească mai ușor relații cu sistemele din alte țări”, a menționat președinta.

Citește și: Maia Sandu, la un an de la prezidențiale: Cetățenii au reușit să alunge de la putere tare mulți politicieni corupți

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button