fbpx

Apreciați după moarte. „Ordinul de Onoare”, oferit pentru 134 de lucrători medicali care au pierdut lupta cu COVID-19

Președinta Maia Sandu a apreciat post-mortem cu „Ordinul de Onoare” 134 de lucrători medicali. Un decret în acest sens a fost semnat de președintă, în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am semnat ieri, înainte de plecare, decretul prin care am conferit „Ordinul de Onoare” post-mortem pentru 134 lucrători medicali din Republica Moldova. Sunt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei COVID-19.

Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni”, a menționat președinta țării.

Lista lucrătorilor medicali apreciați cu „Ordinul de Onoare” o găsiți mai jos.

117 by ZUGO

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, peste 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată, anual,  în a treia duminică a lunii iunie. În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii publice.

Articole asemănătoare

Back to top button