fbpx

ANTA a împărțit amenzi de aproape 70.000 de lei după câteva controale la autoservice-urile din țară

Pe parcursul lunii octombrie, inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) au efectuat mai multe controale planificate și inopinate la mai multe autoservice-uri, unde au descoperit încălcări grave.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit inspectorilor ANTA, au fost depistate mai multe nereguli precum: neorganizarea instruirii și verificării cunoștințelor specialiștilor în domeniul securității și sănătății în muncă, lipsa condițiilor de muncă adecvate pentru salariați sau lipsa evaluării factorilor de risc.

În același timp, nu se ține evidența zonelor cu risc profesional grav și specific și mai mulți agenți economici nu asigură salariații cu echipamente individuale de protecție și lucru,

Totodată, s-a constat că în mai multe ateliere de autoservice lipsesc semnele de avertizare și semnalizare a locurilor cu risc sporit de accidentare (cum ar fi exploatarea echipamentului tehnic, electrician fără verificare tehnică corespunzătoare, căderea în gol, ca rezultat al exploatării canalelor de vizitare).

În urma controalelor efectuate, angajatorilor, pentru încălcările depistate le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în mărime de circa 69.000 de lei.

ANTA atenționează agenții economici din ramura transportului rutier despre obligația comunicării imediată prin orice sursă de comunicare Agenția, despre producerea tuturor accidentelor de muncă, conform prevederilor Regulamentului privind modul de cercetare a accidentelor de muncă.

Articole asemănătoare

Back to top button