fbpx

ANRE interzice deconectările consumatorilor casnici cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată şi ridicată, în perioada rece a anului

La 13 ianuarie, în ședință publică a Consiliului de administraţie, au fost modificate, mai multe hotărâri ale Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței au fost adoptate modificări la Regulamentul privind racordarea, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 112 /2019, şi Regulamentul privind măsurarea gazelor naturale în scopuri comerciale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 297/2022, în scopul reglementării modalităţii de calculare a consumurilor tehnologice şi al pierderilor de gaze naturale în instalaţiile de gaze naturale, ce aparţin consumatorilor noncasnici pe segmentul dintre punctul de racordare la rețeaua de distribuție/transport a gazelor naturale și până la punctele de măsurare comercială a gazelor naturale, în cazul în care echipamentul de măsurare nu este instalat în punctul de delimitare.

La fel, în scopul executării cadrului normativ primar Legea nr. 340 din 08.12.2022 cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului ANRE a adoptat modificări la mai multe acte normative secundare:

  • Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 113/2019;
  • Regulamentul privind furnizarea energiei electrice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 169/2019;
  • Regulamentul privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017 în scopul protecției consumatorilor şi interzicerii deconectării instalațiilor de utilizare ale consumatorilor vulnerabili în perioada rece a anului.

Articole asemănătoare

Back to top button