fbpx

Andrei Spînu: Complexul sportiv „Chișinău Arena” ar putea să fie dat în exploatare la primăvară

Chișinău Arena ar putea fi dată în exploatare în primăvara anului 2022, după ce lucrările la căile de acces vor începe la sfârșitul acestei ierni. Declarația a fost făcută miercuri, 22 decembrie, de viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ședința Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței, Guvernul a alocat 3,1 milioane de euro pentru achitarea următoarei tranșe pentru acest proiect. Potrivit vicepremierului, banii reprezintă tranșa anuală conform parteneriatului public-privat.

„Referitor la Arena Chișinău, s-au alocat bani pentru următoarea tranșă de achitare a acestui proiect. Au fost alocate 3 milioane 169 de mii de euro, care reprezintă tranșa anuală, conform parteneriatului public-privat.

Andrei Spînu amintește că parteneriatul public privat a fost semnat în perioada în care la guvernare era „regimul Plahotniuc”, iar contractul semnat protejează îndeosebi partenerul privat.

„Știm că subiectul Arena Chișinău este un subiect de interes sporit, însă trebuie să luăm în calcul faptul că acest parteneriat public-privat a fost semnat într-o perioadă în care la guvernare era regimul Plahotniuc. Contractul care a fost semnat este un contract care protejează, în mod special, partenerul privat.

Chiar dacă de nenumărate ori am menționat faptul că noi credem că organele de drept trebuie să facă claritate despre modul în care a fost semnat acest parteneriat public-privat și cine se face responsabil de acest parteneriat, noi, totuși, considerăm că Arena Chișinău trebuie dată în exploatare, ori, deja s-a investit o sumă foarte mare în acest proiect. Neachitarea acestor tranșe aduce, de fapt, la mai penalități pentru Republica Moldova și alocarea mai multor bani din bugetul de stat pentru închiderea proiectului”, a declarat Spînu.

Potrivit viceprim-ministrului Spînu, în primăvară, complexul sportiv „Chișinău Arena” ar putea să fie dat în exploatare: „Conform estimărilor noastre, imediat ce ieșim din iarnă, se vor începe lucrările la căile de acces pentru Arena Chișinău și sperăm ca în primăvară să putem da în exploatare acest obiectiv”.

Amintim că ideea construcției Arena Chișinău a fost făcută publică în martie 2018, iar aceasta urma să fie dată în exploatare în octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button