fbpx

Ambasadorul UE, despre cazul „Stoianoglo”: „Decizia a fost luată în limitele legislației R. Moldova”

Cazul lui Alexandr Stoianoglo este urmărit de aproape de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi urmărim cazul cu arestarea procurorului general, acest lucru s-a întâmplat foarte recent. Decizia, după câte vedem, a fost luată în limitele legislației Republicii Moldova, care a fost modificată, dar, repet, noi urmărim îndeaproape cazul și acuzațiile care se aduc procurorului general și vom urmări în continuare.

Plus la aceasta, vreau să vă spun că o procuratură puternică este foarte importantă pentru un sistem judiciar și ați menționat aceste dosare de rezonanță cu care într-adevăr trebuie să se întâmple ceva, ele trebuie să avanseze, însă din cauza faptului că dosarul nu poate să stea pe loc și, de asemenea, de dragul dezvoltării țării, pentru că dacă astfel de cazuri se întâmplă, una la mână – cetățenii ar putea să pună sub semnul întrebării că drepturile lor sunt protejate și altceva este că și investitorii se vor gândi de mai multe ori înainte ca să vină încoace și să investească.

Este foarte urât atunci când nu există încredere în sistemul de justiție. Repet: Uniunea Europeană va sprijini reformele cu respectarea cerințelor despre care v-am vorbit”, a declarat Jānis Mažeiks.

Ambasadorul a fost întrebat și ce părere are despre chemarea oamenilor la proteste de către opoziție.

„Noi nu ne-am dori ca rezultatul acestui caz să fie dependent de alte forme de exprimare legitimă, cum ar fi, în acest caz, libertatea adunărilor. Da, într-adevăr, noi am văzut știrile și cunoaștem ce spune opoziția la acest subiect, însă credem că face parte din viața politică. Din punctul nostru de vedere, este vorba de un caz care ține de sistemul judiciar și trebuie să rămână anume în sistemul judiciar, să nu iasă în sfera politicului”, a conchis ambasadorul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button