fbpx

„Am putea avea o creștere a cazurilor de COVID-19”. Un oficial descrie situația epidemiologică din Republica Moldova

Potrivit autorităților locale, situația epidemiologică din capitală, dar și din restul țării, rămâne una dificilă, Moldova, fiind în continuare o zonă sub cod roșu. Incidența pentru luna octombrie a ajuns la un raport de 942 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă am avut o perioadă în care s-a înregistrat o tendință de descreștere lentă a cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultima octombrie au fost înregistrate mai multe cazuri de forme grave și foarte grave. De asemenea, și numărul deceselor a crescut considerabil.

Actualmente, nivelul noilor îmbolnăviri prin COVID-19 se menține constant, dar cu predominarea formelor grave și foarte grave. La nivel național avem 82.000 de cazuri confirmate și peste 62.000 de cazuri vindecate. De asemenea, la nivel național avem 1893 de decese”, a spus șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă.

Din numărul total, 35.189 de cazuri au fost înregistrate în Chișinău, unde, în cotinuare, este cel mai mare focar de COVID-19 din țară. De asemenea, dintre toate cazurile raportate în capitală, 26.631 sunt deja recuperate. Totodată, municipiul Chișinău este și regiunea în care s-a monitorizat și cea mai mare rată a mortalității de la începutul pandemiei – 631 de decese.

În continuare se înregistrează o creștere a îmbolnăvirilor în rândul lucrătorilor medicali, aproximativ 13,08% din numărul total de angajați în domeniul sănătății au fost infectați cu noul virus.

Totodată, analizând tendințele din restul Europei, autoritățile locale se așteaptă în continuare la o creștere a infecțiilor COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button