fbpx

Alexandru Pînzari a fost eliberat din penitenciar: Fostul șef al Poliției va sta în arest la domiciliu

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții numărul 5, a fost eliberat din penitenciar și transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Ciocana, relatează tv8.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătorii au dat astfel curs parțial solicitării procurorilor, care au cerut ca Alexandru Pînzari să rămână după gratii.

Avocatul Ruslan Dodică susține că va contesta la Curtea de Apel decizia magistraților de la Ciocana: „Nu este probată bănuiala și nici nu sunt probe că acesta ar putea influența mersul anchetei”.

Amintim că Alexandru Pînzari a fost reținut vineri, 30 iunie, de ofițerii Serviciului de Informație și Securitate (SIS) și procurori, după ce au avut loc percheziții la domiciliul său. Ex-ministrul Apărării este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Pînzari pledează nevinovat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button