fbpx

Alegerile de la Bălți: Socialiștii cer demisia membrilor CEC și solicită Procuraturii Generale efectuarea unei anchete

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) cere Procuraturii Generale (PG) inițierea unei anchete cu privire la suspendarea alegerilor locale din municipiul Bălți. De asemenea, aceștia solicită demisia celor șase membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC). Declarațiile au fost făcute luni, 6 decembrie, de către membrul BCS și vicepreședintele Legislativului, Vlad Bătrîncea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

BCS cere demisia membrilor CEC, responsabili pentru „încălcarea legislației electorale”. De asemenea, se adresează Procuraturii Generale să investigheze cazul și să atragă la răspundere responsabilii CEC care ar fi încălcat legislația.

Potrivit BCS, Codul electoral al Republicii Moldova a fost încălcat, având loc o „imixtiune poltică”.

„Ne interesează partea legală, juridică. Codul electoral al Republicii Moldova a fost călcat în picioare. A avut loc un derapaj de la normele democratice, a avut loc o imixtiune politică în procesul de organizare a scrutinului. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanțele și abia după ce ultima instanță se pronunță, urma să fie realizată suspendarea turului doi.

CEC a comis un abuz și a depășit atribuțiile legale. Ne adresăm Procuraturii Generale cu solicitarea de a iniția o anchetă și de a atrage la răspundere factorii de decizie care au luat decizii abuzive. Cerem demisia membrilor CEC, care au participat la acest show”, a declearat socialistul Vlad Bătrîncea.

ZUGO amintește că Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins duminică, 5 decembrie, recursul candidatei Partidului Șor la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber. Astfel, CSJ a menținut încheierea Curții de Apel Bălți, care a decis anularea înregistrării Marinei Tauber.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis suspendarea scrutinului de la Bălți până deciziile instanțelor de fond și de apel vor rămâne irevocabile.

Ulterior, Marina Tauber a anunțat că se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe cauza anulării înregistrării sale în alegerile de la Bălți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button