fbpx

Air Moldova este convinsă că ar fi fost supusă unui „atac raider”: „Datoria a fost adjudecată în mod nedrept”

Air Moldova a revenit cu un comentariu în contextul evenimentelor petrecute în zilele de 4 și 5 iunie. Potrivit companiei, situația creată este rezultatul unei administrări defectuoase a unui fost director Air Moldova. La acel moment compania era o întreprindere de stat. Mai mult, presupusa datorie a Air Moldova ar aparține de fapt unui alt agent economic care nu își mai desfășoară activitatea în prezent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Situația care a dus la perturbarea orarului de zbor și blocării aeronavelor Air Moldova pe aeroportul din Antalya este rezultatul administrării a unui management defectuos, în frunte cu unul din foștii Directori Air Moldova, atunci când Air Moldova era întreprindere de stat. Contractul cu agentul din Turcia, prin care se invocă aceste „pretenții financiare” încheiat la 21.06.2013., până la întreruperea acestuia, a fost reziliat în 2017. La rezilierea acestui contract, nu au fost atestate careva datorii din partea Air Moldova față de prestator, în acest sens au fost semnate și acte de decontări reciproce care denotă lipsa datoriilor”, se arată în mesajul companiei.

După rezilierea contractului, Air Moldova s-ar fi trezit cu notificări despre pretinsele datorii. Compania susține că în urma verificărilor s-ar fi constatat că datoriile nu îi aparțin, ci sunt de fapt ale unui alt agent economic.

„După rezilierea contractului din partea prestatorului au venit notificări despre “pretinsele datorii”. Verificările au arătat că datoriile invocate aparțin unui alt agent economic, unul dintre cei mai mari TOUR OPERATORI din Republica Moldova la acel moment. Drept urmare acel agent economic nu își mai desfășoară activitatea comercială în prezent”, mai anunță compania.

În final, Air Moldova se arată convinsă că ar fi fost supusă unui „atac raider”.

„În mod nedrept această datorie a fost adjudecata companiei Air Moldova de către instanța Turcă, aducând pagube financiare enorme pentru activitatea Air Moldova și a urmărit scopurile personale ale administratorului de atunci. Suntem convinși că acest caz este un atac raider asupra Air Moldova”, se mai arată în nota Air Moldova.

Amintim că mai mulți călători au rămas blocați sâmbătă, 4 iunie, pe Aeroportul din Chișinău și pe cel din Antalya, după ce zborurile le-au fost anulate. Potrivit companiei aeriene Air Moldova, cauza ar fi fost restricția de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A32. Prestatorul din Turcia a invocat niște datorii din 2014. Duminică, 5 iunie, aeronavele Air Moldova blocate pe Aeroportul din Antalya au revenit la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button