fbpx

Ai urcat de mai multe ori la volan în stare de ebrietate, rămâi fără mașină! Stoianoglo propune modificarea pedepselor pentru contravenție

Șoferii care urcă în stare de ebrietate la volan ar putea primi pedepse mai dure timp de 30 de zile de la comiterea contravenției. Propunerea aparține procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing el a anunțat că acțiunea de conducere a automobilului în stare de ebrietate, fără urmări grave pentru viața sau sănătatea persoanei, ar trebui trecută din categoria infracțiunilor penale în cea a contravențiilor, pentru care să fie prevăzută o pedeapsă mai dură.

Pentru realizarea durabilă a acestei reforme conceptuale, se propune instituirea interdicției opririi nejustificate a vehiculului de către agentul de circulație. Stoparea va fi admisă doar în cazul încălcării vădite a regulilor de circulație rutieră, fapt ce va permite asigurarea, în deplină măsură, a prezumției nevinovăției și a altor drepturi constituționale.

Cine va urca beat sau drogat la volan și va produce un accident rutier soldat cu urmări grave pentru viața sau sănătatea persoanei, va fi tras la răspundere penală. În cazul săvârșirii unor astfel de fapte de către cineva care a fost anterior condamnat pentru infracțiuni similare – mijlocul de transport utilizat va fi confiscat.

În celelalte cazuri, în lipsa unor consecințe grave, persoanele vor fi atrase la răspundere contravențională fiind pasibili de amendă, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 15 zile de arest contravențional, în toate cazurile cu privarea de dreptul de conduce mijloace de transport de la șase luni până la trei ani.

În cursul acestei săptămâni, Procuratura Generală va înainta această inițiativă Guvernului pentru inițierea procedurilor corespunzătoare de legiferare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button