fbpx

Agenția „Moldsilva” are un nou director. Cine este Valeriu Caisîn și ce promisiuni face pentru mandatul său?

După ce timp de mai multe luni, agenția „Moldsilva” nu a avut un director, în data de 3 septembire acesta a fost ales, în baza unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Este vorba despre Valeriu Caisîn, desemnat în funcția de director al agenției în după-amiaza zilei de ieri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a fost prezentat colectivului în cadrul unei ședințe la care a participat și ministra Agriculturii, Georgeta Mincu.

„În urma concursului organizat de MADRM, domnul Valeriu Caisîn, a fost desemnat câștigător. Noul director are o experiență de treizeci de ani de activitate în domeniul silvic, este doctor în biologie, deține capacități în procesele de producție și protecție în cadrul fondului forestier, precum și este un bun organizator și manager.

Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a subliniat ministra în cadrul ședinței.

Valeriu Casîn a mulțumit pentru apreciere și a dat asigurări că va depune maxim efort pentru a îmbunătăți starea activităților întreprinse în păduri, a terenurilor degradate, a perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole, pentru a scoate în evidență prioritățile ce țin de sectorul forestier și a întreprinde acțiuni concrete în acest sens.

Valeriu Caisîn este de profesie inginer silvic, doctor în biologie, care și-a început activitatea profesională în anul 1989, în calitate de maistru silvic în cadrul Ocolului Silvic Vulcănești. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în domeniu de circa  treizeci de ani. Anterior, a deținut, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

Amintim că funcția de director al Agenției Moldsilva a devenit vacantă din 10 iulie curent, iar în perioada 22 iulie – 3 septembrie 2019, MADRM a organizat un concurs pentru ocuparea funcției vacante, la care au participat nouă candidați.

Articole asemănătoare

Back to top button