fbpx

A venit pe lume în aceeași zi cu mărțișorul! Eugen Doga aniversează 84 de ani

Compozitorul Eugen Doga, aniversează 84 de ani. Maestrul deține titlurile de Artist al Poporului, laureat al Premiului Național, cavaler al Ordinului Republicii, dar și membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, pe holul Primăriei capitalei, dar și la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, vor fi organizate expoziții fotografice dedicate compozitorului. Acestea vor fi deschise pe 1 martie, la ora 10:00, iar publicul va putea admira imaginile timp de o lună.

De la 11:00, la Muzeul Național de Artă va avea loc și evenimentul „Un Destin în Do Major”.  În cadrul programului artistic vor cânt: ochestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov, Vasile Iovu,  Margareta Ivanuș, Brio Sonores, Ana Cernicova,  Ansamblul de naiști „PanAcademc”, Cristina Pintilie și școala de Muzică E. Doga.

De menționat este că Eugen Doga a scris muzica pentru imnul capitalei. Totodată, compozitorul a  semnat melodii pentru cântăreții de muzică ușoară, a compus o simfonie, cantatele „Primăvara omenirii” și „Curcubeul alb”, muzică pentru sute de spectacole și filme, romanțe, dar și melodii pentru copii.

Redacția ZUGO îi dorește compozitorului sănătate, mulți ani în care să bucure lumea prin creațiile sale și să adune în continuare aplauzele și admirația publicului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button