fbpx

A început provocarea pentru alergicii la ambrozie. Cele mai eficiente metode de ameliorare a bolii

Ultima lună de vară și prima de toamnă reprezintă perioada provocatoare pentru persoanele alergice la ambrozie. În august și septembrie, această plantă care crește spontan pe terenuri părăsite, înrăutățește starea de sănătate a celor alergici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Principalele simptome sunt mâncărimi la nivelul ochilor, nasului, gâtului; iritații ale ochilor; congestie nazală; tuse; presiune sinusinală; scăderea simțurilor olfactive și gustative; oboseală cronică.

Vizita la medic este obligatorie indiferent de severitatea alergiei la ambrozie, pentru că doar un medic specialist poate să determine tratamentul adecvat. Tratamentul este stabilit de către doctorul alergolog în funcție de gravitatea simptomelor.

După stabilirea diagnosticului, acesta poate recomanda antihistaminice orale sau sprayuri pe bază de corticosteroizi. Totodată, se poate recurge la imunoterapia alergen specifică la polenul de ambrozie, care reprezintă singurul tratament capabil să vindece alergia, restul fiind tratamente simptomatice.

Alergia la ambrozie poate fi ameliorată și prin aplicarea unor tratamente naturiste, complementar tratamentului medicamentos. Printre cele mai recomandate remedii se numără eucaliptul, vitamina C, apa, ceaiul de turmeric și bromelaina.

Medicii îndeamnă oamenii sensibili la această plantă să evite plimbările în aer liber, în special după ploi. De asemenea, sunt îndemnați să evite expunerea la polen în prima jumătate a zilei, atunci când nivelul de polen este mai ridicat.

Locurile cele mai frecvente unde crește ambrozia sunt terenurile lăsate în paragină, parcurile neîngrijite, de-a lungul căilor ferate, pe marginea apelor curgătoare și la marginea pădurilor. Totodată, geamurile locuințelor ar trebui menținute închise pentru a evita pătrunderea polenului în interior.

O singură plantă de ambrozie poate elibera în atmosferă până la câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe ce își pot păstra calitățile germinative până la 40 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button