fbpx

A făcut contrabandă cu mii de articole din aur şi argint, iar acum va petrece anii bătrâneții după gratii. Cazul unui moldovean de 50 de ani

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă despre condamnarea unui bărbat la patru ani închisoare, pentru contrabandă cu mii de articole din aur şi argint.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inculpatul, în vârstă de 50 de ani, nu are antecedente penale, iar acest fapt a contribuit la pronunţarea unei pedepse mai blânde, comparativ cu termenul maxim de 10 ani – pedeapsă cu închisoarea. Oamenii legii l-au reţinut în flagrant delict, atunci când de comun cu un alt cetăţean moldovean, a transmis o cantitate de patru kg de bijuterii de aur şi peste două kg de articole din argint, destinate comercializării în Republica Moldova.

La insistenţa procurorilor, instanţa de judecată l-a obligat pe bărbat să plătească în contul statului şi suma de peste 170.000 de lei, aşa cum mijlocul de transport care i-a fost confiscat după ce a comis crima nu-i aparţinea, iar legea prevede obligativitatea confiscării bunurile folosite la comiterea infracţiunilor.

Amintim că, după ce au făcut rost de aceste bunuri în Turcia, în 2018, aceştia le-au introdus în ţară, fără acte de provenienţă, după care au fost reţinuţi în flagrant şi plasaţi în arest. În privinţa celui de-al doilea învinuit, procurorii au trimis dosarul spre examinare în judecată.

Articole asemănătoare

Back to top button