fbpx

A câștigat 1,4 milioane, dar a cheltuit mai mult de două. Judecător, condamnat pentru îmbogățire ilicită

Judecătorul Oleg Melniciuc a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru îmbogățire ilicită. El va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip închis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată de Judecătoria Anenii Noi, sediul Varnița. Sentința a fost luată în lipsa lui Melniciuc, potrivit TV8, și va intra în vigoare în momentul în care decizia va fi definitivă.

Dosarul a fost expediat pe masa magistraților în 2018. Procurorii au stabilit că în perioada 2013-2017, când a deținut funcția de judecător și președinte interimar al Judecătoriei Rîșcani, mun. Chișinău, funcționarul a inclus în declarațiile de avere date eronate. De asemenea, acesta ar deținut prin intermediul terților bunuri mai scumpe decât veniturile încasate.

Bunăoară, procurorii au calculat că între 2014 și 2016 familia magistratului a obținut venituri de 1,4 milioane de lei, dar a cheltuit mai mult de două milioane. De asemenea, există și donații calificate de procurori drept „suspecte”. Acestea ar fi fost oferite de mama și scorul său, iar cifrele ajung la sute de mii de lei.

În prezent, mai multe bunuri ale familiei se află sub sechestru, inclusiv o mașină ce aparținea soției, dar și mijloace financiare ridicate de la domiciliul magistratului în perioada derulării anchetei. Judecătorul nu își recunoaște vina și nu a fost prezent la pronunțarea sentinței.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

 

Articole asemănătoare

Back to top button