fbpx

263 de persoane și-au certificat competențele profesionale, deși nu au studii în domeniu

Începând cu anul 2019, 263 de cetățeni din țară și din diaspora au reușit să obțină un certificat de validare a cunoștințelor profesionale dobândite la locul de muncă. La moment, alte 75 de dosare sunt în curs de examinare. În aceste sens au fost constituite nouă Centre de validare acreditate pentru evaluare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezultatele au fost prezentate joi, 2 decembrie. Proiectul au fost realizat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației și proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”.

Cetățenii au posibilitatea să-și valideze competențele profesionale la 46 de meserii din domeniile: construcții, alimentație publică, educație, ecologie, industrie textilă, industria frumuseții, transport, IT. Totodată, se elaborează actele necesare pentru validarea competențelor profesionale la meseriile: îngrijitor/îngrijitoare la domiciliu, bonă și instructor în conducerea auto.

Ministerul Educației și Cercetării va extinde mecanismul de validare a competențelor profesionale pentru cât mai multe meserii și specialități pentru a răspunde necesităților fiecărui cetățean care dorește să se încadreze în câmpul muncii și să-și dezvolte o carieră profesională de succes.

Secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării, Galina Rusu, a accentuat importanța validării educației non-formale și informale pentru crearea noilor oportunități educaționale și pentru încadrarea în câmpul muncii a cetățenilor din Republica Moldova și din diaspora, care revin în țară.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button