fbpx

19 cazuri de transportare a alegătorilor și 10 – de agitație electorală. Poliția, despre încălcările înregistrate până la 16:00

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că astăzi, 11 iulie, de la ora deschiderii secțiilor de votare și până la 16:00 au fost comise 106 de informații privind încălcăriîn contextul scrutinului electoral.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției, a fost înregistrat un caz în care un concurent electoral ar fi defășurat agitație electorală în ziua tăcerii, care a fost ieri, 10 iulie.

De asemenea, s-a înregistrat și un caz de transportare și corupere a alegătorilor din Italia, acțiune întreprinsă de alt concurent electoral.

Totodată, oamenii legii au depistat 13 cazuri de afișaze electorale în mai multe localități din Republica Moldova: Basarabeasca, Chișinău, Briceni, Călărași, Nisporeni și altele. Două dintre ele au fost deja examinate. Restul se află în examinare.

Au fost raportate 10 cazuri de agitație electorală. În trei cazuri Poliția s-a expus, iar șapte – urmează a fi examinate.

S-au înregistrat și 19 cazuri de transportare a alegătorilor. Trei dintre ele au fost examinate, iar agenții s-au expus cu decizii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button