fbpx

17 ani de închisoare pentru carabinierul care acum doi ani și jumătate l-a împușcat mortal pe tânărul din satul Elizaveta

După doi ani și jumătate de examinare a cauzei, ucigașul și-a auzit sentința. Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din satul Elizaveta a fost condamnat la 17 ani și șase luni de pușcărie. Magistrații l-au declarat pe Vitalie Tataru vinovat pentru omorul intenționat al lui Semion Botnari. Inculpatul însă susține în continuare că totul a fost din întâmplare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sentința de judecată îl obligă pe Vitalie Tataru să achite familiei lui Semion Botnari prejudiciul moral de 500 000 de lei, dar și cheltuielile de înmormântare în sumă de 37732 de lei. În folosul statului, de la condamnat se vor încasa 15 014 lei pentru cheltuielile de judecată, scrie tvn.md.

„În sfârșit am ajuns la finele ședinței, de un an de zile. Sperăm să stea acești ani pe care i-a primit. Pe urmă, Dumnezeu știe ce va fi. Cum am mai spus, fiecare are copiii lor, cred că s-au gândit la ce simțim noi. Noi am cerut mai mult, dar cum este, așa-i. Lasă să stea acolo, cum nu vine copilul meu, așa și el să nu mai vină”, a spus Galina Botnari, mama tânărului ucis.

Menționăm că în vara anului 2021, Vitalie Tataru a fost condamnat de prima instanță la 17 ani de detenție pe același capăt de acuzare, însă Curtea de Apel Bălți a casat decizia, din cauza unei erori de procedură. Dosarul a fost întors la rejudecare.

Amintim că tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Citește și: Carabinierul care ar fi omorât un tânăr din Elizaveta, reținut pentru o altă crimă

Articole asemănătoare

Back to top button